فرشته
 
 


شنبه یکشنبه دوشنبه سه شنبه چهارشنبه پنج شنبه جمعه
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            



جستجو


موضوع

نحوه نمایش نتایج:


اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

دريافت كد دعاي فرج




 



علت ریزش موی بعد از زایمان

ریزش مو بعد از زایمان از مشکلاتی است که بیشتر خانم ها با آن درگیر می شوند

ریزش مو بعد از زایمان یکی از مشکلاتی است که بیشتر خانم ها بعد از به دنیا آمدن فرزندشان با آن درگیر می شوند. اما بهتر است بدانید که چاره ریزش مو بعد از زایمان چیست؟

چاره ریزش موی بعد از زایمان چیست؟
معمولا تغییر در میزان استروژن باعث ریزش مو در مادرانی می شود که به تازگی فرزندشان به دنیا آمده است. این ریزش مو در اکثر زنان پس از تقریبا یک سال برطرف می شود.

آکادمی امریکایی امراض پوستی پیشنهاداتی برای چگونگی کنار آمدن با معضل ریزش مو بعد از تولد فرزند، ارائه می دهد:

_ از شامپو و نرم کننده حجم دهنده مو استفاده کنید.

_ از شامپوی حالت دهنده استفاده نکنید، زیرا این شامپوها، مو را صاف و لخت می کنند و مو نازک تر و کم حجم تر دیده می شود.

_ از نرم کننده ای استفاده کنید که مخصوص موهای آسیب دیده است.

_ نرم کننده را روی پوست سر نریزید. از آن فقط برای حالت دادن پائین موها استفاده کنید.

_ از نرم کننده ها و حالت دهنده های قوی استفاده نکنید، زیرا مو ها را نازک تر و کم حجم تر نشان می دهد.

موضوعات: علت ریزش موی بعد از زایمان  لینک ثابت
[دوشنبه 1394-12-24] [ 09:13:00 ب.ظ ]




پیشگیری از سفید شدن‌ مو

به طور معمول سفید شدن مو در دهه سوم زندگی شروع می شود‎

شاید برای‌تان جالب باشد بدانید که یک‌سوم مردم دنیا تا قبل از 30سالگی سفید شدن موهای‌شان را تجربه می‌کنند و حتی بعضی از آنها در دوران نوجوانی موهای سفیدشان را در آینه می‌بینند.

زود سفید شدن مو درباره سلامتی تان چه می گوید؟

آیا زود خاکستری شدن مو به این معنی است که من با سرعت بیشتری پیر می شوم؟
رشته های نقره ای یکی از نشانه های آشکار پیری است. خاکستری شدن موها لزوما به این معنی نیست که شما به پایان عمر خود نزدیک تر از هر کس دیگری شده اید. خاکستری شدن موها هنگامی رخ می دهد که فولیکول های مو ملانین کمتری تولید می کنند، ملانین رنگدانه ای است که به مو رنگ می دهد.

توضیح ملانین: در پایین‌ترین لایه پوست و در محل پایه و تكیه تار مو، سلول‌هایی به نام «ملانوسیت» قرار دارند كه دائما تركیبی با نام «ملانین» تولید می‌كنند و همین «ملانین» است كه رنگ موها را ایجاد می‌كند. وقتی ملانوسیت‌ها كاملا فاقد رنگدانه شوند مو سفید می‌شود و اگر تعداد ملانین یك تار مو كمتر از حالت عادی شود، آن مو خاكستری و نقره‌ای می‌شود. ملانوسیت هر 10 سال حدود 10درصد از میزان و توان تولید رنگ خود را از دست می‌دهد.

به طور معمول سفید شدن مو در دهه سوم زندگی شروع می شود، هر چند برخی از زنان چند تار خاکستری در دهه دوم زندگی خود مشاهده می کنند. سن سفید شدن مو مربوط به قومیت شما است (سفیدپوستان زودتر از آسیایی ها و آفریقایی-آمریکایی ها تمایل به زودتر خاکستری شدن مو دارند)، همچنین سابقه خانوادگی خود را بررسی کنید، ممکن است شما از پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ خود بپرسید که آنها کی و چه زمانی متوجه اولین تارهای خاکستری در موی خود شده اند؟

اگر احساس می کنید که موهایتان به طرز غیرمنتظره ای در حال سفید شدن است، این دلایل را بررسی کنید.

دلایل سفید شدن مو:
-سیگار کشیدن، در رتبه اول، به شروع زودرس موهای خاکستری مرتبط است.
-عوامل محیط زیست، مانند اشعه ماوراء بنفش و آلودگی هوا نیز ممکن است تا حدی مقصر باشد.
-در موارد نادر، سفید شدن زودرس می تواند نشانه ای از یک مشکل پزشکی مانند ویتیلیگو (بیماری است که باعث می شود پوست رنگش را از دست دهد).
-کم خونی خطرناک (که در آن بدن به سختی ویتامین B12 را جذب می کند).
-مشکلات مربوط به غده هیپوفیز یا غده تیروئید باشد.

توصیه هایی برای جلوگیری از سفیدی زودرس موها
با داشتن تغذیه و سبک زندگی مناسب می‌توانید از این نشانه پیری دور بمانید یا دست‌کم سفید شدن موها را تا میانسالی و پیری به تاخیر بیندازید. این توصیه‌ها به شما کمک می‌کند موهای سالم‌تری داشته باشید و از سفیدی زودرس‌شان دور بمانید.

چیپس و پفک ممنوع
مصرف غذاهای شور به ساختار خون ضربه می‌زند، فشار خون را بالا می‌برد و مانع از تولید سلول‌های جدید می‌شود. به این ترتیب موهای شما با مصرف نمک زیاد سالم به نظر نمی‌رسد و در معرض خطر سفید شدن قرار می گیرد؛ بنابراین خوراکی‌های فرآوری شده در کارخانجات مانند چیپس، پفک و سایر اسنک‌ها به دلیل داشتن نمک زیاد جزو خوراکی‌های ممنوعه قرار می‌گیرند.

با سیگار دشمن شوید
ثابت شده سیگار کشیدن با سفید شدن زودهنگام موها رابطه مستقیمی دارد و سیگاری‌ها باید زودتر از دیگران انتظار سفید شدن موهای‌شان را داشته باشند.

سبوس برنج بخورید
مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین‌های گروه B1 راه خوبی برای پیشگیری از سفید شدن موهای شماست. خوردن روزانه یک قاشق پودر سبوس برنج که با کمی شکر یا نبات ساییده شده شما را به این هدف می‌رساند. علاوه بر این افزودن نان جو به رژیم غذایی یا نوشیدن جوشانده سبوس گندم، جو یا برنج هم در کاهش روند سفیدی موها نقش دارد.

به پروتئین‌ها بچسبید
رژیم غذایی مناسب که مقدار متعادلی پروتئین دارد خیال شما را از بابت سفید شدن موهای‌تان راحت می‌کند. قسمت‌های کم‌چرب گوشت مرغ و بوقلمون یکی از منابع خوب پروتئین هستند. سویا، گوشت قرمز، سفیده تخم‌مرغ، ماهی و لبنیات هم پروتئین دارند.

سفید شدن زودرس مو

استرس با سفید شدن زودهنگام موها هم ارتباط دارد‎

با استرس بجنگید
اگر فردی هستید که در زندگی استرس زیادی دارید نباید از سفیدی زودهنگام موهای‌تان تعجب کنید. درصورتی که در سال‌های اولیه جوانی به‌سر می‌برید و می‌خواهید موهای مشکی یا قهوه‌ای‌تان را در دوران جوانی از دست ندهید، کمی آرامش داشته باشید و مثبت بیندیشید. ورزش و انجام حرکات یوگا به شما کمک می‌کند تا فشارها و تنش‌های روزانه را از خودتان دور کنید.

ید را فراموش نکنید
نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد که کمبود ید در بدن با سفید شدن زودهنگام موها هم ارتباط دارد. هویج و اسفناج جزء مواد غذایی گیاهی یددار هستند. غذاهای دریایی و به‌ویژه ماهی‌های آب شور هم ید زیادی دارند.

مراقب کم‌آبی باشید
اگر در طول روز مقدار زیادی قهوه یا چای می‌نوشید، بهتر است مقدار مصرف آنها را کاهش داده و به جای این نوشیدنی‌های کافئین‌دار، آب بنوشید. غذاهای سرخ شده، تند و اسیدی هم بدن شما را با کم‌آبی روبه‌رو می‌کند. وقتی بدن با کمبود آب مواجه می شود، مواد غذایی کافی به فولیکول‌های سر نمی‌رسد و در نتیجه زمینه برای سفید شدن موها فراهم می‌شود.

مراقب تامین سلنیوم کافی باشید
رادیکال‌های آزاد بدن یکی از عوامل بروز پیری و سفید شدن موها هستند و سلنیوم با این رادیکال‌ها به خوبی می‌جنگد. ماهی سالمون، ماهی تن، تخمه آفتابگردان، گردو، گوشت مرغ، نان سبوس‌دار، گوشت گوساله و تخم‌مرغ غذاهایی هستند که سلنیوم خوبی دارند.

به آزمایشگاه بروید
در صورتی که می‌بینید موهای شما زودتر از موعد سفید شده و این سفیدی همچنان تمام موهای‌تان را فرامی‌گیرد، شاید لازم باشد مواد مورد نیاز بدن‌تان را با کمک آزمایش خون کنترل کنید. بیماری‌های مربوط به غده تیروئید و کمبود بعضی از عناصر معدنی مانند روی و سلنیوم می‌تواند در سفید شدن زودهنگام موها نقش داشته باشد و بعضی از افراد را قبل از20 سالگی با موهای سفید روبه‌رو کند. از این رو اگر چنین مشکلی برای‌تان پیش آمده بهتر است تحت نظر متخصص پوست و مو آزمایش‌های دقیقی را انجام دهید.

به اندازه بخوابید
داشتن خواب کافی هم توصیه دیگری است که در آرامش بیشتر، کاهش استرس و جوانی موی شما تاثیر دارد. پس سعی کنید با کم کردن مشغله‌های‌تان شب‌ها حداقل هفت ساعت بخوابید.

برنج و پاستا به مقدارکافی
نتایج گروهی از پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مصرف زیاد هیدرات‌های کربن مانع از جذب آنتی‌اکسیدان‌ها و گروهی از ویتامین‌های ضروری می‌شود و ممکن است در سفید شدن موهای شما نقش داشته باشد.پس از غذاهایی مانند برنج، پاستا و نان‌های سفید بدون سبوس به مقدار زیاد استفاده نکنید.

با ادویه‌جات دوست شوید
یک راه خوب برای به تاخیر انداختن سفیدی موها مصرف ادویه‌های گرم مانند دارچین و فلفل است.

از اسیدفولیک غافل نشوید
یکی دیگر از دلایلی که سبب سفید شدن موها می‌شود، کاهش اسیدفولیک یا همان ویتامین B9 در بدن است. این ویتامین به طور طبیعی در گروهی از مواد غذایی از جمله حبوبات، غلات، مرکبات، آبمیوه‌های تازه، سبزیجاتی با برگ سبز تیره و جگر پیدا می‌شود.

از شامپوی فلفل کمک بگیرید
یک راه جالب برای پیشگیری از سفید شدن موها مصرف شامپوهایی با اسانس تند مثل سیر و فلفل و مالیدن روغن‌های تند مثل روغن فلفل به مو و مصرف خوراکی مربای هلیله سیاه است.

مس را به موها برسانید
یکی از مهم‌ترین املاح معدنی برای پیشگیری از سفید شدن موها مس است. با مصرف غذاهای سرشار از مس می‌توانید از بابت تولید ملانین در موها و پیشگیری از سفید شدن‌شان آسوده خاطر باشید. بیشتر غذاهای دریایی، جگر، اسفناج، غلات کامل و حبوبات منابع خوبی از مس هستند. مس در میوه‌هایی مانند شاه توت، آناناس، انار، بادام، بادام زمینی و حتی تخمه کدوحلوایی و آفتابگردان هم پیدا می‌شود.

موضوعات: پیشگیری از سفید شدن‌ مو  لینک ثابت
 [ 09:12:00 ب.ظ ]




مو خوره و درمان آن

موخوره(TRICHOPTLOSIS ) آسيبى است كه برس و سشوار به موى سر وارد مى كنند. در اين آسيب لايه و سطح محافظ مو در انتهاى فيبرهاى مويى نوك مو از بين مى رود. موخوره بيشتر در موهاى خشك و شكننده به وجود مى آيد. وقتى سطح محافظت كننده مو از بين مى رود و امكان جايگزينى آن به وجود نمى آيد، سر ِ مو چند شاخه مى شود. هرچند سال ها قبل زنان براى مبارزه با موخوره نوك موهاى خود را مى سوزاندند ولى اين كار باعث مى شود، سلول هاى بيشترى نابود شود.در هر حال اين مشكل بسيار رايج است.

شامپوهاى اسيدى يا قليايى، فرهاى دائمى، رنگ كردن زياد، دكلره كردن بيش از حد، استفاده از برس هاى نايلونى و فلزى و شانه هايى كه دندانه هايى نوك تيز دارند در به وجود آمدن و تشديد موخوره مؤثر هستند.

راه هاى متفاوتى براى درمان موخوره وجود دارد:

- يك ليوان شيرين بيان را در سه ليوان آب جوشيده بريزيد و بگذاريد 10 دقيقه بجوشد و آرام آرام دم بكشد. بعد از اين كه سرد شد، آن را صاف كنيد و هر روز از اين مايع به موى سرتان بماليد. پس از مدت كوتاهى متوجه خواهيد شد موخوره تان درمان شده است.

- ريشه كنجد را در آب جوش خيس كنيد و بگذاريد 15 دقيقه به همين حالت بماند. بعد از آن ريشه كنجد را به مدت 30 دقيقه در آب جوش، بجوشانيد؛ مايع صاف شده را به موهايتان بماليد.

- موهايتان را در آب ِ جوشانده تخم پياز قرار دهيد.

- استفاده از جوشانده گل بابونه و گل ختمى به صورت ماهى يكبار، براى درمان موخوره مفيد است.

- در يك لگن آب چند قطره آمونياك بريزيد و موهايتان را با آن بشوييد.

به مقدار مساوى قهوه خام، نخود خام، روناس و زرده تخم مرغ را مخلوط كنيد و به صورت خمير در آوريد و به موهايتان بماليد. صبح موهايتان را بشوييد و با روغن زيتون چرب كنيد.

- گل ريواس، شاه تره و سدر را به ميزان مساوى در آب خيس كنيد و پس از اين كه 24 ساعت ماند، مايع صاف شده آن را به سر بماليد.

- نيم كيلو آرد نخود خام را با 200 گرم برگ مورد و نيم كيلو حنا مخلوط کنيد، سپس آن را به پنج قسمت تقسيم كنيد و پنج شب پشت سر هم با زرده تخم مرغ به سر بماليد.

- روغن بادام و بنفشه و كتيرا براى درمان موخوره مفيد است.

غير از درمان هاى گياهى ذكر شده براى معالجه موخوره، به موارد زير توجه كنيد:

- نوك موها را چند سانتيمتر كوتاه كنيد.

- از برس ها و شانه هايى از جنس مواد طبيعى ( چوب و …) استفاده كنيد.

- از روغن هاى گياهى به موهايتان بماليد.

- از شامپو هاى طبيعى كه اسيدى و قليايى نيستند استفاده كنيد.

- هنگام شست و شوى موها از آب خيلى گرم استفاده نكنيد.

- كمتر از سشوار استفاده كنيد.

- گاهى موهايتان را ببافيد.

موضوعات: مو خوره و درمان آن  لینک ثابت
 [ 09:10:00 ب.ظ ]





آفت دهان - علل، علائم و راههای پیشگیری از آفت دهان

آفت‌ دهان‌ در چند نوع بزرگ، کوچک و تبخالی شکل وجود دارد

آفت دهان
آفت‌ دهان‌ عبارت‌ است‌ از زخمهای‌ دردناکی‌ که‌ در مخاط‌ دهان‌ به‌ وجود می‌آیند. آفت‌ دهان‌ می‌تواند در هر دو جنس‌ رخ‌ دهد، اما در زنان‌ شایع‌تر است‌. آفت های دهانی بیشتر در سالهای نوجوانی و در دهه 20 زندگی ظاهر می شوند و در زنان تظاهرشان غالب است.
آفت دهان چیست؟
آفت‌ دهان‌ به زخم های عود کننده و دردناک در مخاط دهان گفته می شود. آفت‌ دهان‌ در چند نوع بزرگ، کوچک و تبخالی شکل وجود دارد. این زخمها گرد یا بیضی بوده و به رنگ زرد خاکستری با حاشیه قرمز و تا حدی برجسته دیده می شوند. از نظر محل، بیشتر قسمت قدامی حفره دهان مبتلا به آفت‌ دهان‌ می شود و محل شایع آفت‌ پشت لبها – مخاط گونه، کف دهان، زیر و کناره های زبان می باشد.

علائم‌ آفت دهان‌
- آفت‌ دهان‌ معمولا کوچک‌، بسیار دردناک‌، و کم‌ عمق‌ هستند و توسط‌ یک‌ غشای‌ خاکستری‌ پوشیده‌ شده‌اند. حاشیه‌ آفت دهان توسط‌ یک‌ هاله‌ قرمز پررنگ‌ احاطه‌ شده‌ است‌.

- آفت ها می‌توانند روی‌ لب‌ها، لثه‌ها، داخل‌ گونه‌ها، زبان‌، کام‌ و گلو ظاهر شوند. به‌ هنگام‌ حمله‌ آفت‌ معمولاً 3-2 زخم‌ به‌ وجود می‌آیند، اما ظهور یک‌ باره‌ 15-10 آفت دهان با هم‌ دیگر خیلی‌ بعید نیست‌.
- آفت‌ دهان‌ ممکن‌ است‌ در 3-2 روز اول‌ بسیار دردناک‌ باشد به‌ نحوی‌ که‌ فرد موقع‌ خوردن‌ یا صحبت‌ کردن‌ دچار ناراحتی‌ می‌شود.
- گاهی‌ قبل‌ از بروز آفت‌ دهان‌، برای‌ 24 ساعت‌ احساس‌ مورمور یا سوزش‌ وجود دارد.

علت آفت دهان چیست؟
1- نقش ژنتیک در ایجاد آفت دهان:
در بروز بیماری آفت دهان همانند بسیاری از بیماری ها، استعداد ژنتیکی و تاریخچه فامیلی موثر است. تحقیقات نشان می‌دهد که فرزندان والدین غیر مبتلا به آفت دهان تا 20% احتمال درگیری با ضایعات آفتی را دارند.

2- اختلالات ایمنولوژیکی و آفت دهان:
هر چند برخی از محققین بیماری آفت دهان را به عنوان یک بیماری اتوایمون ذکر کرده‌اند اما واقعیت این است که هنوز به درستی مشخص نیست تا چه میزان عوامل ایمنی بدن در بروز آفت دهان موثر هستند.

3- استرس و آفت دهان:
به نظر می‌رسد استرس و فشارهای روحی حداقل به عنوان یک عامل زمینه ساز در بروز آفت دهان موثر است. تحقیقات مختلف نشان می‌دهد که نسبت بروز آفت دهان در افراد دارای مشکلات روحی نسبت به افراد سالم رابطه معنی داری دارد.

آفت‌ دهان‌ ممکن‌ است‌ در 3-2 روز اول‌ بسیار دردناک‌ باشد

4- حساسیت‌های غذایی و ایجاد آفت دهان:
حساسیت به برخی از مواد غذایی در بروز آفت دهان موثر است. در واقع آلرژی به بعضی از مواد غذایی همچون فندق، گردو، شکلات، عسل، گوجه فرنگی، توت فرنگی، آدامس و بعضی از خمیر دندان‌ها اگر نه بعنوان یک علت اولیه ولی حداقل به عنوان یک عامل مستعد کننده می‌تواند در بروز آفت دهان موثر باشند.

5- تاثیر عوامل هورمونی در بروز آفت دهان:
بروز یا تشدید بیماری آفت دهان در ایام قبل از قاعدگی و توقف یا کاهش آن در هنگام بارداری موجب شده است که عوامل تغییرات هورمونی خصوصا افزایش هورمون استروژن را در بروز ضایعات آفت دهان موثر بدانند.

6- نقش کمبودهای غذایی در ایجاد آفت دهان:
کمبود برخی از ویتامین ها در بروز آفت دهان موثر است. کمبود ویتامین B12، اسیدفولیک و آهن در 15- 5 درصد بیماران مبتلا به آفت گزارش شده است که غالبا با برطرف نمودن کمبود آنها، می‌توان از شدت ضایعات کاست.

7- سایر عوامل موثر در بروز آفت دهان:
تروما، عوامل میکروبی، اختلالات گوارشی و سایر موارد مشابه نیز از جمله مواردی هستند که به عنوان زمینه ساز برای پیدایش آفت دهان معرفی شده اند.

پیشگیری از آفت دهان
اغلب، آفت های دهان به خودی خود از بین می روند اما در طی مدتی که هستند، همراه با درد و ناراحتی خود را نشان می دهند. آفت دهان بیشتر در سالهای نوجوانی و در دهه 20 زندگی ظاهر می شود و در زنان تظاهرشان غالب است.

1. برای پیشگیری از ایجاد آفت دهان از خمیردندان ها و دهان شویه های حاوی مواد تحریک کننده پرهیز کنید.
2. از خوردن آدامس و غذاهای سفت، خشک و ادویه دار پرهیز کنید تا به آفت دهان مبتلا نشوید.
3. با نخ دندان و مسواک کشیدن مرتب بعد از هر وعده غذایی دهان را تمیز نگه دارید تا به مبتلا به آفت دهان نشوید.

درد ناشی از آفت دهان را اینگونه کاهش دهید
برای تخفیف درد ناشی از آفت دهان این راهکارها را رعایت کنید:
√ از داروهای مسکن برای تخفیف درد آفت دهان که در داروخانه ها عرضه می شوند، استفاده کنید. مثل استامینوفن یا ایبوپروفن.
√ در صورت ابتلا به آفت دهان، دهان را با محلول آب نمک یا دهان شویه بشویید.
√ چند بار در روز محلول شیر منیزی روی آفت ها قرار دهید.
√ از پمادهای موضعی مسکن برای کاهش درد آفت دهان استفاده کنید.
√ محلول رقیق پراکسید هیدروژن را با سوآپ پنبه ای روی آفت دهان قرار دهید.
√ برای کم کردن درد ناشی از آفت دهان ویتامین ث یا ویتامین ب کمپلکس بخورید.
√ قرص های مکیدنی حاوی روی به کاهش درد ناشی از آفت دهان کمک می کند.

موضوعات: آفت دهان - علل، علائم و راههای پیشگیری از آفت دهان  لینک ثابت
 [ 09:09:00 ب.ظ ]





ریحان دارای خواص آرام بخشی است

ریحان یکی از سبزی های مورد استفاده ی ما ایرانی ها در سبزی خوردن است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد. این سبزی و تخم آن در طب سنتی ایرانی جایگاه خاصی دارد؛ با هم خواص آن را مرور می کنیم.

امام صادق علیه السلام در مورد ریحان می فرمایند:
اَلْحَوک بَقْلَةُ الأَنْبیاءِ، اَما اِنَّ فیهِ ثَمانَ خِصالٍ: یمْرِئُ وَ یفْتَحُ السُّدَدَ وَ یطَیبُ الجُشاءَ وَ یطَیبُ النَّ کهَةَ وَ یشَهِّی الطَّعامَ وَ یسُلُّ الدّاءَ وَ هُوَ أمانٌ مِنَ الجُذامِ وَ إذا اسْتَقَ رَّ فی جَوْفِ الإنسانِ قَمَعَ الدّاءَ کلَّهُ؛

ریحان، سبزی انبیاست و در آن هشت خاصیت است: هضم کننده است، رگ ها و مجاری را باز می کند، بازدم را خوشبو می سازد، بدن را بوی خوش می بخشد، اشتهاآور است، درد را از بدن بیرون می برد، از جذام در امان می دارد و چون وارد معده شود درد را به کلّی از بین می برد. کافی (ط-الاسلامیه) ج 6، ص 364، ح 4
ریحان

ریحان با نام علمی OCIMUM BASILICUM L در انگلیسی Basil, Sweetbasil خوانده می شود و از خانواده ی نعناعیان Labiatae است.

نام های رایج ریحان عبارتند از: صعتر هندی، نازبویه، شاهسفرم، سلطان الریاحین، ضیمران، ریحان الملک، ضمیران

در تخم ریحان ترکیباتی نظیر روغن خوشبو، لعاب، لینالول، استراگل، سینئول، اوژنول، متیل کاوی کول، اوسیمن، سینامات متیل، مواد قلیایی، آنتول و سسکی ترپن و در برگ ریحان ماده ای به نام اوسیمن وجود دارد.

قسمت مورد استفاده ی دارویی ریحان سر شاخه های گل دار و برگ های تازه یا خشک شده ی آن است.

طبیعت ریحان
طبیعت ریحان در اوّل گرم و در دوم خشک است.

خواص و اثرات دارویی ریحان
* ریحان دارای خواص آرام بخشی است.
* مقوی معده و روده و تقویت کننده ی قلب است.
* ضد اسهال، بادشکن و ضد عفونی کننده ی دهان و دستگاه گوارش است.
* ریحان ضد گریپ و آنژین، ضد تشنجات دردناک، ضد التهاب و ضد اسپاسم است.
* خواب آوری و ضد سردرد و میگرن از دیگر خواص میگرن است.
* ریحان ملین، تونیک، مقوی و محرک اشتها است.
* کمک به هضم غذا و شیر افزا بودن از دیگر خواص ریحان است.
* ریحان مدر است.
جهت انسداد عروق مغزی، تحلیل ورم های جمیع اعضا و تنگی نفس مفید است

* ریحان در موارد سوء هاضمه، قولنج، گزش زنبور، خستگی، دلشوره، رفع سردرد های عصبی، تقویت عمل دستگاه هضم، رفع نفخ، رفع غم و غصه و نوراستنی (بی خوابی و ضعف اعصاب)، رفع التهابات مجاری ادرار و ورم کلیه، دفع ترشحات مهبل، ترش کردن معده و اختلالات هاضمه با منشاء عصبی، اتساع معده، خونریزی دماغ، بواسیر، دل پیچه، سرگیجه، اختلالات دستگاه تنفسی، سرفه، سیاه سرفه، افزایش ترشحات شیر، اسپاسم های معده، بی خوابی های عصبی، سردرد های عصبی و یکطرفه (میگرن) به شکل دم کرده 20 تا 50 گرم در یک لیتر آب مورد استفاده قرار می گیرد.

* ریحان در ضعف و بی حالی های عصبی و اضطراب های صرعی جنبه ی درمانی دارد.
* آب تازه ی ریحان را می توان به صورت قطره برای بیماری های التهابی گوش یا به صورت دهان شویه برای درمان برفک یا خوشبو کننده ی دهان استفاده کرد.
,خاصیت گیاه ریحان,ریحان در طب سنتی

ریحان قوی معده و روده و تقویت کننده ی قلب است

* جوشانده ی 7 تا 10 گرم تخم ریحان در یک لیتر آب به عنوان داروی ضد اسهال و پیچش شکم استفاده می شود.
* برای بهبود ضعف معده و سرفه مفید می باشد.
* رایحه ی ریحان دل انگیز است.
* جهت انسداد عروق مغزی، تحلیل ورم های جمیع اعضا و تنگی نفس مفید است.
* بوئیدن آن برای سردرد گرم مزاجان و مسافرین و رفع وبا مفید می باشد.
* تخم آن معتدل کننده مزاج و مقاوم در برابر سموم است.
* کمی مخدر است.
* مالیدن اسانس ریحان روی پوست سبب دفع پشه می گردد.

مصلح ریحان
مصلحش نیلوفر و بدلش بادرنجبویه است.

مصرف ریحان در دوران بارداری
در بارداری به دلیل اثر تحریک کننده ی رحم و سقط آوری، همچنین اثر موتاژنیک ترکیب موجود در روغن فرار آن (استراگل) نباید مصرف شود. البته مصرف آن به اندازه ی مقدار کمی که در سبزی خوردن استفاده می شود مشکلی ایجاد نمی کند بلکه به صورت دارویی و دمکرده نباید استفاده شود.

مصرف ریحان در دوران شیردهی
در مادران شیرده به خاطر اثر موتاژنیک جزئی فرار آن یعنی استراگل نباید مصرف شود.

تداخلات دارویی و ریحان
با توجه به نبود مستندات علمی، بهتر است با احتیاط مصرف شود.

موارد منع مصرف ریحان
* مصرف طولانی مدت آن به خاطر پتانسیل اثر سرطان زایی ترکیب استراگل ممنوع است.
* مصرف این گیاه در اطفال و یا کودکان نوپا ممنوع است که به خاطر جزء سمی استراگل آن می باشد.
* مضرّ دماغ است.

خاصیت گیاه ریحان,ریحان در طب سنتی

ریحان خواب آوری و ضد سردرد و میگرن است

ترکیبات شیمیایی
در صد گرم ریحان مواد زیر موجود است:
انرژی 22 kcal
آب 92.06 گرم
پروتئین 3.15 گرم
چربی 0.64 گرم
کربوهیدرات 2.65 گرم
کلسیم 177 میلی گرم
فسفر 56 میلی گرم
آهن 3.17 میلی گرم
پتاسیم 295 میلی گرم
سدیم 4 میلی گرم
منگنز 1.148 میلی گرم
روی 0.81 میلی گرم
ویتامین آ 264 میکروگرم
ویتامین ب١ 0.034 میلی گرم
ویتامین ب٢ 0.076 میلی گرم
ویتامین ب٣ 0.902 میلی گرم
ویتامین ب٥ 0.209 میلی گرم
ویتامین ب٦ 0.155 میلی گرم
ویتامین ب٩ 68 میکروگرم
ویتامین ث 18.0 میلی گرم
ویتامین ای 0.80 میلی گرم
ویتامین کا 414.8 میکروگرم

موضوعات: ریحان دارای خواص آرام بخشی است  لینک ثابت
 [ 09:07:00 ب.ظ ]





درمان بیماری‌های مفاصل به كمك طب سنتی

مفاصل بطور ذاتی در همه افراد جزء اعضای ضعیف بدن به حساب می‌آیند

طبق قاعده‌ای که در مبانی طب سنتی وجود دارد، هر عضوی که در بدن ضعیف شود، به راحتی ماده بیماری‌زا را به سمت خود جذب می‌کند و اگر این مواد در فرد دچار ضعف مفاصل زیاد شود؛ زمینه‌ساز بروز درد مفاصل خواهد بود.

مفاصل بطور ذاتی در همه افراد جزء اعضای ضعیف بدن به حساب می‌آیند. اگر کسی هم بطور ژنتیکی استعداد ضعف مفاصل را داشته باشد، با انجام بعضی امور خود را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد. طبق قاعده‌ای که در مبانی طب سنتی وجود دارد، هر عضوی که در بدن ضعیف شود، به راحتی ماده بیماری‌زا را به سمت خود جذب می‌کند و اگر این مواد در فرد دچار ضعف مفاصل زیاد شود؛ زمینه‌ساز بروز درد مفاصل خواهد بود.

اسبابی که ماده بیماری‌زای ایجاد کننده درد مفاصل را در بدن زیاد می‌کنند:

کم‌تحرکی و آرامش و سکون بیش از حد
ضعف هضم (علامت آن: بعد از خوردن غذای معمول، احساس سنگینی و پری شکم هست و مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا غذا از معده عبور کند. بدین ترتیب مواد خوب هضم نشده وارد عروق گشته و از آن‌جا به اندام‌های ضعیفی مثل مفاصل رفته و باعث بروز درد مفاصل می‌شوند. )

ترک ورزش (در این حالت، مواد غذایی مانند قبل هضم نمی‌شوند و چرخه قبلی تکرار می‌شود.)

سوءتدبیر در خوردن و آشامیدن (مانند غذا خوردن با شکم سیر یا چند گونه غذا را همزمان مصرف کردن، مداومت مصرف غذاهای غلیظ و دیرهضم مثل گوشت گاو و گوساله، ماکارانی، قارچ، غذای کنسروی و غذای فریزری و….، پرخوری، مایعات سرد نوشیدن درحالت خالی بودن معده مانند صبح ناشتا یا نیمه شب که در این حالت آب به سرعت جذب اعضای رئیسه یعنی مغز و قلب و کبد شده و باعث کاهش حرارت غریزی و نهایتا قوه هاضمه می‌شود.)

استحمام، ورزش یا جماع با شکم سیر و در حالت پری کامل معده (قبل از هضم کامل غذا) و نیز در حالت خالی بودن کامل معده از غذا [بهترین زمان، سه ساعت بعد از غذاست.]

وجود نزله و زکام زیاد (نزله همان خِلط گلو است که درواقع مواد ترشح شده از مغز به سمت حلق می‌باشد و زکام مواد ترشحی به سمت بینی است.)

ترک استفراغات معتاد (برای نمونه اگر فردی عادت به مصرف داروهای مسهل یا قی کردن داشته و یا بطور منظم حجامت و فصد می‌کرده است و یکباره رها می‌کند؛ در ترک این موارد حجم مواد زائد بدن افزایش یافته و مقداری از آن‌ها به سمت مفاصل می‌ریزد.)

حرکات شدید بدنی و نفسانی (مثل استرس، اضطراب، غم و غصه مداوم)

مواردی که مبتلایان به دردهای مفصلی باید رعایت کنند و نیز کسانی که می‌خواهند از بروز این دردها پیشگیری کنند
بیماری‌های مفاصل و استخوان،بیماری‌های مفاصل زانو

برای پیشگیری از درد مفاصل از مصرف سوسیس، کالباس، همبرگر و ….خود داری کنید

پرهیز از پرخوری
خودداری از خوردن غذای جدید قبل از هضم کامل غذای قبلی. سعی شود در هر وعده غذایی، فقط یک نوع غذا میل شود.

رعایت سازگاری غذاها با هم (مثلا مصرف همزمان لبنیات و گوشت‌ها بویژه گوشت طیور، به شدت مضر درد مفاصل بوده و درد را تحریک و تشدید می‌کند.)

پرهیز از مصرف گوشت گاو و فرآورده‌های آن (سوسیس، کالباس، همبرگر و ….)

پرهیز از مصرف زیاد و بدون مُصلح میوه‌ها و سبزی‌های سرد و تر؛ مانند خیار، گوجه فرنگی، هلو، هندوانه و …. بخصوص در افراد دارای مزاج یا سوءمزاج سرد و تر و بویژه در فصول سرد (پاییز و زمستان)

پرهیز از مصرف زیاد غذاهای غلیظ؛ مانند حلوا، ماکارانی، تخم مرغ آب‌پز، غذاهایی که با رشته درست می‌شوند، سس مایونز و …

محدود کردن مصرف ترشیجات و غذاهای شور
مصرف لبنیات با مُصلحات آن‌ها باشد. (مثلا ماست و دوغ با نعناع یا کاکوتی خشک، شیر با عسل یا شکر)

پرهیز از مصرف آب یخ و نوشیدنی‌های سرد و گازدار با غذا و تا یک و نیم ساعت بعد از آن، در بین خواب و صبح ناشتا

اگر غذای لطیف و غلیظ در سر سفره هست، اول غذای لطیف خورده شود. مثلا سالاد کاهو و هویج رنده شده قبل از غذای اصلی میل شود و با اندکی روغن زیتون و سرکه یا آبغوره طبیعی نه سس مایونز.

تولید خِلط صالح و محمود در بدن با غذاهایی مثل نخوداب پخته شده با گوشت مرغ یا گوسفند، آبگوشت، کاله‌جوش، شیر با عسل و پودر سنجد، مویز، انجیر خشک، بادام درختی خام، سیب درختی، به، هویج ایرانی یا زردک، انار و مربا یا رب آن‌ها.

پرهیز از خوابیدن، استحمام، ورزش و جماع با شکم پر
بهتر است بین غذاخوردن و حمام کردن حداقل سه ساعت فاصله باشد و قبل از حمام رفتن، مفاصل را با روغن‌های مقوی مثل روغن زیتون، کنجد، قُسط، بادام تلخ و اسپند ماساژ داده و هنگام خروج از حمام نیز اندکی آب سرد روی دست و پا ریخته شود.

ورزش منظم روزانه (یعنی فعالیتی با شدت متوسط که تعریق ایجاد کند و ضربان قلب و تعداد تنفس افزایش یابد.)

خواب به اندازه و با کیفیت مناسب در شب (یعنی شب‌ها زودتر خوابیدن و صبح‌ها زودتر برخاستن از خواب): چون هضم غذا در خواب قوت یافته و مواد خام و هضم نشده در خواب به هضم کامل رسیده و مواد زائد آماده دفع می‌شوند. البته خواب زیاد در طول روز و بویژه در فصول سرد [یا فصل گرم و جلوی کولر] و افراد دارای مزاج یا سوءمزاج سرد باعث تولید نزله شده و بر شدت درد مفاصل می‌افزاید.

اگر یبوست وجود دارد، حتما باید برطرف شود. درمان هرکسی بسته به علت ایجاد کننده و مزاج فرد متفاوت است. اما یک راهکار عمومی، استفاده از خاکشی و آب جوش در صبح ناشتاست. مصرف یک قاشق غذاخوری روغن زیتون شب قبل از خواب و ماساژ ناحیه شکم با روغن زیتون نیز مفید خواهد بود.

موضوعات: درمان بیماری‌های مفاصل به كمك طب سنتی  لینک ثابت
 [ 09:02:00 ب.ظ ]




درمان سرماخوردگی با داروهای گیاهی

داروهای گیاهی برای گلودردهای چرکی مناسب نیستند

سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های بشر در طول زندگی است و علائمی همچون آبریزش بینی، زکام، سرفه، گلودرد و عفونت سینوس‌ها دارد. در طب سنتی، این ‌ترشحات را که از بینی خارج می‌شود، زکام و‌ترشحات پشت حلق را نزله می‌نامند. این‌ ترشحات موادی بیماری‌زا هستند که باید پاک شوند و به هیچ وجه نباید مانع خروج آنها شد.

استفاده از گیاهان خلط‌آور، ضدعفونی کننده و نرم کننده سینه و ضد آبریزش بینی به اشکال مختلف، نظیر جوشانده، بخور، ملین و…در گذشته بسیار مرسوم بوده است. اما هرگونه دارویی که مانع آبریزش بینی در هنگام سرماخوردگی شود، مضر است و باعث احتباس‌ ترشحات در بدن و غلیظ شدن و تبدیل آنها به نزله می‌شود که نزله خود عامل بیماری‌های گوناگون می‌باشد.

مصرف آنتی‌هیستامین
متاسفانه مصرف آنتی هیستامین و قرص سرماخوردگی و انواع قرص‌هایی که حاوی آنتی هیستامین هستند، از آبریزش بینی جلوگیری و در عملکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد می‌کند. در هنگام سرماخوردگی به پشت (طاقباز) نخوابید و نیز زیر سر را با بالش بلند نگه دارید تا مانع ریختن ‌ترشحات مذکور به حلق و ریه شود.

در همان مراحل اولیه و شروع سرماخوردگی موارد زیر را رعایت کنید، غرغره کردن آب ولرم همراه با نمک یا جوش شیرین و نوشیدن فراوان مایعات گرم، استفاده از بخورهای گیاهی، استراحت و پوشش مناسب.

استفاده از جوشانده‌ها
برای زکامی که در فصل زمستان روی می دهد، جوشانده ای مرکب از گیاه زوفا، شیرین بیان و انجیر (به میزان مساوی) تهیه و سپس صاف کنید و با کمی‌ ترنجبین شیرین کرده و روزی دو لیوان بنوشید. خوردن آش جو یا ماش با اسفناج، کدو، گشنیز، و چغندر نیز مناسب است. می‌توانید به عنوان غذا، حریره‌ای با سبوس گندم، مغز بادام و عسل درست کرده و میل کنید. همچنین به جای آب از شربت گرم عسل و گلاب استفاده کنید.

فواید عسل در درمان سرماخوردگی
اگر می‌خواهید کمتر سرما بخورید، هر روز صبح سه لقمه عسل با موم بخورید (طب الرضا)؛ چرا که آنتی‌اکسیدان فراوانی در موم عسل وجود دارد. و پژوهش‌های جدید نشان داده است که با گرفتن موم از عسل، بسیاری از خواص سودمند آن کاهش می‌یابد. مقداری سیاهدانه را در سرکه خیسانده بعد آنرا مثل اسفند دود کنید و دود آن را استنشاق کنید.
,درمان سرماخوردگی با داروهای گیاهی

مصرف چای بابونه در فصل زمستان قدرت سیستم ایمنی را افزایش می‌دهد

مصرف چای پونه و بابونه
مصرف مداوم چای پونه و چای بابونه در فصل زمستان قدرت سیستم ایمنی را افزایش می‌دهد. حتی برای بخور دادن می‌توانید بابونه، بومادران، آویشن و شوید را بجوشانید و استفاده کنید. چوب میخک هم یک بخور فوق‌العاده است، زیرا بسیار معطر است و باعث باز شدن مجاری تنفسی می‌شود. مصرف بلغورنیز بسیار مفید است؛ به این صورت که حدود دو پیمانه بلغور را با حدود یک کیلو پیاز و آب روی شعله ملایم حرارت دهید تا کاملاً لعاب دهد و پیازها درآن حل شود و این معجون حتی برای کاهش ابتلا به سرماخوردگی نیز مفید است.

سیستم دفاعی بدن
در زمان سرماخوردگی، سیستم دفاعی بدن ضعیف و در نتیجه قدرت مقابله با بیماری کم می‌شود. روغن سروکوهی یا ارس متابولیسم بدن را تحریک و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. فراموش نکنید که مصرف داروهای شیمیایی بدون تجویز پزشک و به میزان زیاد، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند، پس بهتر است همراه درمان دارویی، روش‌هایی برای ارتقا سیستم ایمنی بدن نیز به کار ببندید.

نکته مهم اینکه داروهای گیاهی برای گلودردهای چرکی مناسب نیستند (با توجه به طولانی بودن دوره‌های اثرگذاری) و طبق نظر پزشک درمان باید صورت بگیرد. اما تقویت بدن همواره و همیشه مورد توجه طب قدیم و طب جدید بوده و هست.

موضوعات: درمان سرماخوردگی با داروهای گیاهی  لینک ثابت
 [ 09:01:00 ب.ظ ]





نفخ شکم را اینگونه درمان کنید

یک متخصص طب سنتی گفت: گرم نگه داشتن شکم از راه‌های بهبود نفخ شکم است. همچنین بهترین غذا برای درمان نفخ شکم مصرف «نخود آب» است. دكتر نجات‌بخش عضو متخصص طب سنتی درباره نفخ اظهار داشت: نفخ از شایع‌ترین علائم گوارشی است که در زنان بیشتر از مردان بروز پیدا می‌کند.

به گفته وی مصرف غذا با حجم زیاد، مصرف آب با غذا، مصرف غذاهای بدون کیفیت، مصرف غذاهای نفاخ، مصرف غذاهای آبدار، حرکت شدید بعد از غذا همه از عوامل بروز نفخ به شمار می‌آیند. این متخصص طب سنتی افزود: سردی مزاج معده موجب بروز نفخ می‌شود که سرد شدن مزاج معده دارای علائمی مانند سوء هاضمه و هضم غذاهای خیلی سبک و عدم هضم غذاهای سنگین، ترش کردن معده و تمایل به مصرف غذاهای سرد است.

نجات بخش گفت: افراد مبتلا به نفخ از مصرف ترشی‌ها، آب سرد و غذاهای نفاخ پرهیز کنند و توصیه می‌شود این افراد ورزش زیاد انجام دهند و در حد طاقت گرسنگی و تشنگی را تحمل کنند.

همچنین، این افراد شکم خود را با کیسه محتوی ارزن یا نمک یا سبوس گرم کنند به نحوی که کیسه محتوی این مواد را در جای گرم مانند فر یا ماکروفر قرار دهند، 20 دقیقه تا نیم ساعت روی شکم خود قرار داده تا معده گرم شود، این کار در بهبود بسیاری از علائم گوارشی مفید است.

وی بیان کرد: بهترین غذا برای درمان نفخ شکم مصرف «نخود آب» با ادویه دارچین و زعفران است به این ترتیب که مقدار دلخواه نخود را با آب پخته و به آن ادویه اضافه کرده و مصرف کنند البته نخود آب را با مقداری گوشت نیز می‌توان پُخت.

این متخصص طب سنتی عنوان کرد: خوردن آسیاب شده مصطکی (مصطکی صمغ یا شیره رزینی زردرنگی است که از شاخه ها و ساقه های درختچه ای از خانواده پسته گرفته می شود) با شکر و روغن مالی شکم با روغن‌هایی مانند سیاه‌دانه خود برای رفع نفخ مفید است. نجات‌بخش یادآور شد: به طور کلی برای پیشگیری از نفخ باید از تمام عواملی که موجب بروز نفخ می‌شود پرهیز کرد.

موضوعات: نفخ شکم را اینگونه درمان کنید  لینک ثابت
 [ 08:59:00 ب.ظ ]




13 روش غیردارویی برای درمان میگرن
سردرد
1- طب سوزنی
در طب سوزنی، متخصص این کار، سوزن های کوچکی را در نقاط خاصی از بدن فرو می کند.
برخی تحقیقات نشان داده که طب سوزنی می تواند دردهای میگرنی را کم کند و تعداد افراد مبتلا به سردرد را کاهش دهد.

2- بیوفیدبک (Biofeedback)
بدن در مقابل درد واکنش نشان می دهد؛ از قبیل: تند شدن ضربان قلب، گرفتگی و سفت شدن عضلات و یا سردی دست ها. در روش بیوفیدبک، این تغییرات را اندازه می گیرند.
شما برای کنترل وضعیت جسمانی خود، روش های تمدد اعصاب را یاد می گیرید.
Biofeedback می تواند میزان درد و تعداد حملات میگرنی را کم کند.

3- ماساژ
یک مطالعه در سال 2006 نشان داد که ماساژ درمانی باعث کاهش دفعات سردرد در افراد می شود، ولی میزان درد را کم نمی کند.
همچنین ماساژ، استرس را کم می کند. همانطور که می دانید، استرس یکی از علائم تشدید کننده میگرن می باشد.
مکمل دارویی
4- مکمل ها
تحقیقات نشان داده است که ویتامین B2 (ریبوفلاوین) تعداد حملات میگرنی را کم می کند، ولی میزان درد را کم نمی کند.
کوآنزیم Q10 نیز باعث کاهش حملات میگرنی در کودکان و بزرگسالان می شود.
چند ماه طول می کشد تا اثر این مکمل ظاهر شود.
قبل از استفاده از مکمل، با پزشک خود مشورت کنید.

5- روش های آرام بخشی
تنفس عمیق و شل و سفت کردن عضلات دارای تاثیرات خوبی در بهوبد سردرد می باشند.
با تمدد اعصاب، می توانید از شروع سردرد میگرنی و استرس جلوگیری کنید.

6- ورزش کردن
ورزش منظم می تواند تعداد و شدت حملات میگرنی را کم کند.
اگر سه روز در هفته و هر بار 40 دقیقه ورزش های منظم قلبی را انجام دهید، همانند داروها باعث کاهش تعداد و شدت حملات میگرنی خواهد شد. راه رفتن روی دستگاه پیاده روی ثابت یا تردمیل، نمونه ای از ورزش های قلبی است.
یک دفترچه یادداشت داشته باشید و مواردی را که موجب بدتر شدن میگرن می شوند، در آن بنویسید تا از آنها پرهیز کنید
7- دستکاری ستون فقرات
مطالعه ای نشان داد که این روش درمانی برای جلوگیری از میگرن موفق آمیز بوده است.
اما این روش خطراتی را دارد و توصیه می شود قبل از آن، با پزشک خود مشورت کنید.

8- گفتار درمانی
میگرن یک مسئله عاطفی و یا روحی نیست.
این روش درمان، بر مبنای تمرکز بر روی تغییرات تفکر و اعمال می باشد.
این درمان کمک می کند تا یک رویکرد تازه به شرایط جدید داشته باشید.
گفتاردرمانی به همراه دارو برای جلوگیری از سردرد میگرنی کاربرد دارد.

تحریک مغناطیسی جمجمه
9- تحریک مغناطیسی جمجمه ( TMS)
یک دستگاه مغناطیسی بر روی پوست سر گذاشته می شود و ضربان های مغناطیسی بدون درد را به طرف مغز می فرستد.
در افرادی که نسبت به بو و یا اختلالات بینایی، دچار میگرن می شوند، با این روش درمانی، شدت و مدت میگرن را می توان کم کرد.

10- تغییرات رژیم غذایی
غذاهای تشدید کننده میگرن عبارتند از: الکل، کافئین، شکلات، غذاهای کنسرو شده، گوشت های فراوری شده، پنیرهای کهنه و آسپارتام.

11- درمان گیاهی
گل مینا باعث کاهش درد، تهوع و حساسیت به نور می شود و تعداد سردردها را کم کند.
قبل از مصرف داروهای گیاهی، با پزشک خود مشورت کنید.
کمبود خواب و میگرن با هم ارتباط دارند، بنابراین 8 ساعت خواب شبانه داشته باشید
12- فشار دادن
فشار دادن سر، صورت و گردن در طی میگرن، کمک به کاهش درد می کند.
- خط ابرو و زیر چشم را فشار دهید.
- فک و منطقه بین پیشانی و گوش را به صورت دایره وار بمالید.
- جمجمه خود را با یک توپ تنیس ماساژ دهید.
- برای کاهش درد، سر خود را ببندید.
خواب شب
13- خواب
کمبود خواب و میگرن با هم ارتباط دارند، بنابراین:

- هنگامی که در بستر هستید، موزیک گوش ندهید و کتاب نخوانید.
- 4 ساعت قبل از خواب، چیزی نخورید و 2 ساعت قبل از خواب، چیزی ننوشید.
- شب، سر ساعت معینی به رختخواب روید و 8 ساعت خواب شبانه داشته باشید.

پیشگیری از میگرن
- یک دفترچه یادداشت داشته باشید و مواردی را که موجب بدتر شدن میگرن می شوند، در آن بنویسید.
- هرگز وعده های غذای اصلی خود را حذف نکنید.
- جلوی کم آبی بدن را بگیرید.
- ورزش منظم داشته باشید.
- وزن خود را در حد متعادل حفظ کنید.
مریم سجادپور

موضوعات: 13 روش غیردارویی برای درمان میگرن  لینک ثابت
 [ 08:57:00 ب.ظ ]