بیماری ناشی از تجمل گرایی |
... |
بیماریهای روحی روانی که امروزه بسیاری به آن مبتلا شدهاند، ناشی از تجمّل گرایی است. بخشی از این افسردگیها و بیماریهای مربوط می شود به حسادتها و چشم و هم چشمی ها که متاسفانه در اغلب خانواده ها کم و بیش دیده می شود. اختلافات خانوادگی و افزایش طلاق و نیز مرگهای ناگهانی از همین ناحیه سرچشمه میگیرد
. زندگیهای امروزه، نشاط و شادابی ندارد و لذا نمی توان نام این نوع حیات را زندگی نامید بلکه مرگ تدریجی ، مرگ تدریجی است.
رواج فساد اخلاقی و کردار زشت برخی جوانان در مدگرایی که مبالغ فراوانی برای آن هدر میرود، در اثر تجمّلگرایی است.
تجمّل گرایی، مانع ازدواج شده است. قضیّۀ عزوبت و تجرّد که خیلی مصیبت درست کرده، ناشی از این است که وقتی جوان به خواستگاری میرود، خانوادۀ عروس، سؤالهای نامربوطی از او میپرسند که اگر نتواند نظر آنان را در تجهیز تجمّلات تأمین کند، به او جواب رد میدهند. به همین جهت سنّ دخترها و پسرها بالا رفته و نتوانستهاند ازدواج کنند.
ما ب تصوّر میکردیم مردم، به آیۀ «وَ الَّذِینَ إِذا أَنْفَقُوا لَمْ یُسْرِفُوا وَ لَمْ یَقْتُرُوا وَ كانَ بَیْنَ ذلِكَ قَواماً» عمل میکنند. با کمال تأسف باید گفت که امروزه غرییها ساده زیستتر از ما هستند. آنها ساده زیستی را از اسلام گرفتهاند و در حالی که از نظر پایه و ریشه و پشتوانه، بسیار عالی و از نظر صنعت، بسیار مقتدر و پیشرفته هستند، اما زندگی آنان بسیار ساده است.
یعنی به آنچه اسلام میگوید، عمل میکنند.
. اسلام میگوید: «أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة میفرماید: شما باید هم از نظر اسلحه و هم از نظر مالی، در مقابل دشمن، قدرتمند باشید. به جای اینکه ما به این آیه عمل کنیم، غربیها عمل کردهاند و ما اینگونه دستورات اسلام را فراموش کردهایم.
اقتصاد ما مریض است و ما باید اقتصاد سالم داشته باشیم. در اثر تجمّل گرایی و حیف و میل، در مرتبۀ بسیار نازلی قرار دارد.
در همین جلسۀ اخلاق گفتم که ای مردم! امسال تجمّل گرایی نکنید، من تضمین میکنم اگر بخواهید میتوانید مسئلۀ عزوبت را با کاهش خرج و مخارج اضافی به خصوص در مسافرت عید، حل کنید.
اگر ملّت همکاری میکردندهمۀ دخترها و پسرهایی که در اثر فقر در خانه ماندهاند، ازدواج میکردند و قضیّۀ مسکن نیز حل میشد. ولی ما به جای رسیدگی به دیگران و حلّ مشکلات مردم و جوانان، پولها را آتش میزنیم.
ده سال، پیامبر اکرم«صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» و پنج سال، أمیراألمؤمنین«سلامالله علیه» حکومت کردند و اقتصاد حکومت آنان سالم و عاری از کمبود و نارسایی بوده است. زیرا هم مردم و هم حکومت، تجمّل، اسراف، تبذیر و حیف و میل نداشتهاند. داستان خاموش کردن شمع بیتالمال توسط أمیرالمؤمنین، هنگامی که طلحه و زبیر کار خصوصی داشتند، خود شاهد این ادّعا است. تعاون آن حضرت نیز به گونهای بود که طی بیست و پنج سال خانهنشینی، بیست و شش مزرعه برای فقرا و تقویت اسلام، آباد و وقف کردند.
اکنون اقتصاد ما بسیار بد است. افراد فقیر و گرسنه، مخصوصاً در روستاها فراوان داریم. بسیاری از مردم و به ویژه جوانان، بی مسکن هستند. دستهای از مردم نیز تجمّلگرا هستند و درآمدهای کلان خود را به صورت حرام هزینه میکنند.
اما مسلّم است که بسیاری از مردم، از نظر خوراک، پوشاک، مسکن و ازدواج در مضیقۀ شدید هستند. افراد محترم و باآبرویی بیکار شدهاند و در کمال احتیاج به سر میبرند. معلوم است که بی کاری، ناگهان به قاچاق مواد مخدّر منتهی میشود.
این قضیۀ اعتیاد که متأثّر از تجمّل گرایی است، غوغا میکند. اعتیاد از کجا پیدا شد؟ . همه در این زمینه مقصرند: كُلُّكُمْ رَاعٍ وَ كُلُّكُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِه
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1394-10-24] [ 02:28:00 ب.ظ ]
|